Zorina

13.04.2011 15:31

Hlavní město a sídlo rodu RameiKeronii. V jeho středu je postaven starý královský palác.

Bylo to centrum vědění, umění a vzdělávání. Nacházely se zde univerzity, knihovny, mnoho hostinců, krčem a obchodů. Byly zde cechy patřící svou kvalitou práce mezi nejlepší v zemi.

V době panování rodu Ramei tady byl bohatý společenský život, každý den byly na několika náměstích trhy, kde se prodávalo cizokrajné zboží, předměty každodenního použití, výrobky všech cechů, nechyběly ani vypěstované a dovážené potraviny. Dařilo se jak koželužníkům, kovářům, cínařům, pekařům tak i cechům specializovaných na drahé látky a šperkařství.

Po převzetí moci Gudrunem se město Zorina stalo také jeho centrálním sídlem. Nechal přestavět královský palác – především zbudoval nové opevnění, které u starého paláce chybělo, kolem města dal rozšířit a zvětšit hradby, uzavřel trhy, až na jeden, kde se prodávalo jen to nejnutnější.  

Od dob panování Gudruna se kvalita života ve městě zhoršila. Byly ničeny okrasné zahrady a parky, páleny a bourány knihovny spolu s univerzitami. Na jejich místech byly budovány kasárny, konírny a cvičiště pro vojáky.

Především byl protěžován cech kovářů a mečířů, což mělo za důsledek, že ostatní cechy, zvlášť ty specializované, zanikly nebo svou výrobu velmi omezily. Taktéž zvyšující se daně měly za následek, že jen málokdo měl prostředky ke koupi specializovaného zboží.

Dnes město vypadá jako velká nedobytná pevnost, jehož vstupy chrání vysoké strážní věže, z kterých mají strážní výborný výhled nejen na samotné město, ale i na široké okolí kolem něho.

Po setmění musí být všichni obyvatelé uvnitř hradeb a nejlépe i ve svých domovech. Kdo se sám vydá do krčmy nebo se někde opozdí, riskuje přepadení, okradení nebo i ztrátu života - ve městě žije nespočet žebráků, vrahů a lupičů.

Panovníkovi nevadí, že je město po setmění tak nebezpečné – vidí v tom naopak výhodu, protože takto se lidé nemůžou pod rouškou tmy nikde shromažďovat a plánovat akce proti němu, aniž by riskovali vlastní krk.